Интересно

ВОДКА „БАЙКАЛ“ СЪЗДАДЕНА ПО СПЕЦИАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ ОТ НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ

Името не е измислено случайно. Байкал е уникалното и най-чистото езеро в Русия. Производителят реши да пусне не само алкохолна напитка, но да я направи най-добрата от този вид. Така се роди водка „Байкал“. Това е алкохолна марка на Руската федерация

Общо описание

Дизайнът на бутилката е направен на такова високо ниво, че е напълно подходящ за подарък. Тара е проектирана от студио за дизайн на Claessens. Резервоарът има кръгло дъно и рамене във формата на елипса. Присъства върху бутилката и контура на езерото. Водка „Байкал“ е първата органична в Русия.

Какво интересува потребителите?

Висококачествена вода и отсъствие на токсични вещества, което елиминира вероятността от отравяне и тежък махмурлук. Изборът номер едно е водка „Байкал лед”. Според директора на Jupiter Production този продукт е лицето на компанията. Произвежда се по специални технологии изключително от натурални съставки. Няма ароматизанти или ГМО. В същото време вкусът на напитката е много мек. Това се постига чрез тайна рецепта.

За производството на байкалската водка, езерната вода се охлажда и се превръща в лед. След това ледът се топи и водата се смесва с висококачествен алкохол.

Производителят на водка „Байкал“ твърди, че все още няма аналози на тази напитка. Водата за производството на напитката се добива от дълбините на езерото – от 500 метра. Слънчевите лъчи не проникват там, така че във водата няма органично вещество или различни водорасли. Освен това се почиства с ултравиолетови и озонови светлини, след което се пуска в производство. Това дава възможност да се получи най-висококачествената готова напитка.

Защо водите на това уникално езеро бяха взети за основа на напитката?

Не само в името на красивото име, въпреки че това допринесе за създаванетона успешна марка. Технолозите са взели предвид уникалните свойства на водата „Сибирско море“. Съдържанието на кислород в него е три пъти по-високо от това на чешмяна вода. За литър езерна вода се падат около 12 мг кислород.  За пояснение – във водата от чешмата тази цифра не надвишава 4.

Във водите на Байкал живее голям брой ракообразни епишури. Те почистват езерната вода, т.е. изпълняват функцията на планктона в океаните. Съществата водят вода през телата си и ги очистват от естествено замърсяване. Ако сте били на Байкал, знаете добре какво означава кристална яснота. Ако погледнете водата от лодка, можете да видите дъното на разстояние от 100 метра.

Back to list