Интересно

ВОДКА „БАЙКАЛ“ СЪЗДАДЕНА ПО СПЕЦИАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ ОТ НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ

Името не е измислено случайно. Байкал е уникалното и най-чистото езеро в Русия. Производителят реши да пусне не само алкохолна напитка, но да я направи най-добрата от този вид. Така се роди водка „Байкал“. Това е алкохолна марка на Руската федерация

Общо описание

Дизайнът на бутилката е направен на такова високо ниво, че е напълно подходящ за подарък. Тара е проектирана от студио за дизайн на Claessens. Резервоарът има кръгло дъно и рамене във формата на елипса. Присъства върху бутилката и контура на езерото. Водка „Байкал“ е първата органична в Русия.

Какво интересува потребителите?

Висококачествена вода и отсъствие на токсични вещества, което елиминира вероятността от отравяне и тежък махмурлук. Изборът номер едно е водка „Байкал лед”. Според директора на Jupiter Production този продукт е лицето на компанията. Произвежда се по специални технологии изключително от натурални съставки. Няма ароматизанти или ГМО. В същото време вкусът на напитката е много мек. Това се постига чрез тайна рецепта.

Nerpa

За производството на байкалската водка, езерната вода се охлажда и се превръща в лед. След това ледът се топи и водата се смесва с висококачествен алкохол.

Водка Байкал Нерпа Baikal Nerpa 700 мл 40%

32.00 лв.
Водка Байкал Нерпа е марка руска водка, която се произвежда в районите около езерото Байкал в Русия. Baikal Nerpa предлага

Водка Байкал мед и чушка 500 мл 40 %

12.00 лв.
Водка Байкал мед и чушка е марка водка, която се произвежда в районите около езерото Байкал в Русия. Baikal honey

Производителят на водка „Байкал“ твърди, че все още няма аналози на тази напитка. Водата за производството на напитката се добива от дълбините на езерото – от 500 метра. Слънчевите лъчи не проникват там, така че във водата няма органично вещество или различни водорасли. Освен това се почиства с ултравиолетови и озонови светлини, след което се пуска в производство. Това дава възможност да се получи най-висококачествената готова напитка.

Защо водите на това уникално езеро бяха взети за основа на напитката?

Не само в името на красивото име, въпреки че това допринесе за създаванетона успешна марка. Технолозите са взели предвид уникалните свойства на водата „Сибирско море“. Съдържанието на кислород в него е три пъти по-високо от това на чешмяна вода. За литър езерна вода се падат около 12 мг кислород.  За пояснение – във водата от чешмата тази цифра не надвишава 4.

Във водите на Байкал живее голям брой ракообразни епишури. Те почистват езерната вода, т.е. изпълняват функцията на планктона в океаните. Съществата водят вода през телата си и ги очистват от естествено замърсяване. Ако сте били на Байкал, знаете добре какво означава кристална яснота. Ако погледнете водата от лодка, можете да видите дъното на разстояние от 100 метра.